Någon dag är jag din jakttroffé

jakttroffé

jul, te och kakor

Nu känner jag mig såndärn. Som om jag skulle behöva långledigt och slippa tänka så mycket på hur jag beter mig. Jag vill vara lite fri, funderar på att gå ut och gå i natten, med musik. Det är jobbigt när man inte orkar se sig själv le på kort och inte vill se allt man skrivit, när smileysarna känns för mycket. När självförtoendet är någon annanstans och man längtar efter något, någon. När man vill känna hud under sina fingrar, och man nästan gråter för att man inte orkar göra klart läxorna och gå och lägga sig.

När allt man skulle behöva vore en god natts sömn. Och hud under sina fingrar. Fingrar som smeker över en rygg, få viska saker i öron om hemliga saker som ingen annan vet.. :S håhtusan Johanna. Gör det du ska nu.

och inte för att jul, te och kakor har så mycket med någonting att göra

uppdatering: och bara för att jag använder bloggen mest som en dumpningsstation med smådepressiva natttankar. När läxorna är gjorda, då ska ni få se på positivitet så det smäller om det !

uppdatering 2: läxorna gör inte sig själva :O

uppdatering 3: läxorna är fortfarande inte gjorda och klockan är kvart över ett. Men hallå, en skoldag imorgon och sen är det ledigt ända till på måndag *frihetsrus* jag kan vara uppe hela natten om jag skulle vilja. Youtube är det som gäller nu. Kan erkänna att jag sitter och tittar på folk som fiser på video, hehe.

kopia från uddiludd.bilddagboken.se

bild


Hemmaflicka

Johanna tar itu med praktiska saker som att experimentera med symaskinen.
Det var väl tänkt från början att jag skulle följa med Joline mfl. ut ikväll, men eftersom jag lovat att vara syskonvakt imorgon när mamma och pappa ska bort så blev det till att stanna hemma. Och väl är väl det. Det är Massa jag ska hinna med..

1. få igång symaskinen och luska ut inställningarna (och eventuellt sy lite)
2. duscha och raka benen
3. sy
4. fixa in Mimmi i hönsgården så hon får springa på en större yta med massa gräs
5. göra ett faktablad om dvärgbandmask
6. slappna av


kort

Jag har is i magen :( vill mest bara krypa under täcket och försvinna *i behov av kram*

Borde ta en datapaus i några dagar och endast koncentrera mig på studierna, vore behövligt som tusan.

Dum dag med kala ben - det drar !

åhå. Ett inlägg som inte är så glatt nej, för jag känner mig lite.. halv.
Men det är sol ute, jag smsar med Linnea, ska äta bulgur till lunch och ska ut med Joline och några till ikväll, så helt nere borde jag inte vara *tvingar upp mig själv till en högre nivå* eller så kanske jag skulle ta och deppa lite tills jag åker till Joline senare, eller tills ett litet glatt tillfälle kommer. Det är ju trots allt lite skönt att deppa ibland också, sålänge det inte blir för mycket

puss *full av längtan*

På en parkbänk i Katrineholm

Efter att hastigt ha rafsat upp block och penna ur väskan skrev jag ner allt det här medan jag gick i sol genom Katrineholm, på gator utan bilar.

tripptrapp

När jag kom med tåget från Norrköping hade jag tid att fördriva på stan, men jag var trött och ville bara sitta ner. Så jag satte mig på en bänk på en avlägsen solig plats. En söt liten farbror kom fram till mig, jag tittade upp på honom men hörde inte vad han sa, jag hade musik i öronen.

- Du ser sur ut
- va?
- Du ser så sur ut
- va?

Sen frågade han om jag kunde svenska. Jag skrattade och förklarade att jag inte hade hört för att jag hade musik i öronen. Så jag plockade ner Mp3n och makade plats åt farbrorn på bänken.

- Jo jag gick förbi och råkade lägga märke till att du såg sur ut och undrade vad det kunde bero på
- hehe, nejdå jag är inte sur, jag var så trött bara
och så log vi, och skrattade lite.

- Johanna, vilket vackert namn.

Han berättade för mig om sitt liv, att han var olycklig och drack ganska mycket. Att hans fru dog för 12 år sedan och att hans dotter bodde i Stockholm, så han kände sig ensam. Han hette Pekka, var 86 år och kom från Finland. Han påminde mig om farfar.. Dom pratade lite på samma sätt, och han såg lite grann ut som farfar gjorde också, liten, rynkig och snäll.

- Jag har gjort så många misstag i livet. Du har hela livet framför dig Johanna!
- *log* ja jag har väl det
- nej, nu stör jag kanske. Gammal farbror som kommer och stör
- Nej du stör verkligen inte, jag har inget annat för mig!

Vi pratade lite till, och han skrattade.

- Såhär tycker jag om dig
och så tog av sig mössan, tog mig i hand och kysste den. Hans ögon strålade.

- Tack, tack så mycket. Jag behövde verkligen någon att prata med.
- Det var så lite så, bara trevligt. Ha det bra nu
- Ja ha det så bra
- Detsamma, hejdå
- hejdå
Sen vinkade han och gick hem till sig, bodde på andra sidan stationen av vad jag förstod.

Sen log jag resten av eftermiddagen

på ett tåg på väg mot katrineholm

Jag satt bakom världens sötaste pappa och hans son. De pratade med varandra, hade ett öppet och rofyllt förhållande. Inte som de vanliga familjerna, där föräldrarna ignorerar allt barnet säger för att de är för trötta för att ens orka med att tänka, för upptagna med sina viktiga vuxenliv.

"de är till salu, gratis, bara att ta, varsågoda"
Det är sånt trötta föräldrar kläcker ur sig när ljudet blir för högt och tålamodet för lågt. Gratis barn, varsågoda..
Joline och jag ler för mycket åt barn helt enkelt. Och visst, det kan vara rena helvetet ibland med barn. Skrik, gråt, tjut, skratt, gnäll, tjat och oändliga frågeställningar..
Du är söt, när du sover. Pappan och hans son var vakna kan jag meddela.

"vad står det i den tidningen pappa?"
"det är bara massa ljug."
"varför ljuget dom?"
"eller rättare sagt, de som skriver tidningen Tror att de skriver sanningen, men det tror fel. Ni har väl pratat om Jesus i skolan?"

Tycka och tro vad man vill, men konversationen var söt, och jag log.

Sen kläckte någon av dem ur sig en äggmök och lite av romantiken försvann, men bara lite ^^

lugnt och fint, det är lördag

Nu är lillasyster inte hemma, hon är hos en kompis. Och inte för att vara elak, men ibland är det fint att ha föräldrarna för sig själv en dag, och lite andrum, för sig själv. Annars hänger lillasyster ju som oftast runt de ställen i huset där jag befinner mig, och hennes mun är Väldigt bra på att låta. Så nu njuter jag av att sitta i ett tomt rum, för mig själv. Har ätit lunch med mamma och pappa länge, vi satt och pratade länge om hur vi ska ha räcket till altanen, och tittade i trädgårdskataloger. Jag blir så himla sugen på att börja gräva nya trädgårdsland för att få det sådär grönt och blommigt i hela trädgården, vi har ju en hel del plats om man skulle vilja. Pappa sa att om jag fixar så betalar han :) hehe, men, jag har inte den tiden. Mamma är ute och mockar hos korna och pappa damsuger hela nedervåningen och gör det snygg och fint, och Rent *nöjd suck*

Ikväll ska jag till Linnea och Ramsus, ska sova där *nöjd suck nr. 2* och imorgon ska Linnea, jag och några till Katrineholmare sätta oss på en buss på väg mot Oxelösund och Boda Borg *nöjd suck nr. 3*

Nu ska jag ut, och kanske fota lite med pappas kamera.
Mrprrjaaaoo! :}
*en specialpuss till Honom* hoppas brädorna går fint

RSS 2.0