Mamma behöver inte spendroppmedel till sina spenar

Mamma och jag satte oss i bilen och åkte iväg till Björkvik. Vi köpte kogott och spendroppmedel. Mamma - "Nej, varför tog jag med mig spendroppmedlet in? Jag behöver inget" Maha !

Nu har jag gjort omelett, ätit omelett och om en timme är jag på väg in till stan för att gosa med Linnea och Rasmus. Får lite hjälp med filmanalysen. Förklaring av den dramaturgiska modellen tack!

Filmkväll med mig själv som sällskap

Jag såg på Döda Poeters Sällskap och det var en mycket bra film!
Nu är det "bara" kvar att skriva filmanalysen.. haha

Filmanalys

Usch nu ska jag snart sätta igång med filmanalysen. Jag ser inte fram emot det, vill WoWa och bilddagboka istället :P Måste sätta ihop loggboken också men det går ganska fort. Hmm.. ska nog WoWa och bilddagboken liite till iallafall, en liten stund. Oansvariga Johanna!

Motala Djurklinik

Motala Djurklinik

Bästa praktiken !


20:33 tisdag

Nu ska jag borsta tänderna, kanske kissa, släppa loss mitt hår, kasta av mig kläderna med en väldig fart och dyka ner i sängen för att invänta att på spaning med Bridget Jones ska börja klockan 21:00. Loggboksskrivandet går bra men det är lite tjatigt. Min mage mår ganska bra idag, åt banan och yoghurt till lunch och köpte en grillad kycklig till middag. Kyckling och ris är god bra-för-mage-mat, till skillnad från fiskbullar. Ramlösa har jag druckit massa av så som sagt mår min mage ganska bra idag. Föresten ringde mamma om mitt provsvar från sjukhuset idag och jag kan meddela att mitt kolestorolvärde är normalt :D herregud vad skönt! Då beror alla mina fettknölar alltså inte på det, de är alltså bara halt vanliga fettknölar. Hej fettknölar, nu är jag inte rädd för er längre :) Nu är ni bara lite obehagliga att ha.

Magkatarr första dagen den sista veckan

Efter lunchen idag kände jag hur det sved till i magen och jag började må lite illa. Den dumma magkatarren slog till :( Jag har stressat lite för mycket de här veckorna och jag har druckit för mycket kaffe och tuggat för många tuggummin. Det är stressande att göra slut med sin pojkvän, flytta till ett nytt ställe och börja jobba på ett nytt ställe och där lära känna nya människor och lära sig massamassa nya vanor. Ångesten hjälper inte till när den kommer heller.. Det var till att ta en riktigt lång rast och sitta inne i fikarummet tillsammans med Vera (labrador) och Turbo (blandning av schäfer och bordercollie). Det är faschinerande hur djur kan känna av hur människor mår. Vera kände att jag inte mådde bra, kom fram till mig, viftade tröstande på svansen och slickade mina händer rena. Hennes vackra mörkbruna labradorögon såg djupt in i mig (blink blink) Vera som annars är världens spralligaste hund förstod att jag behövde lugn och ro och närhet. Och folk säger att djur inte är intelligenta.. hrmf. Efter jobbet gick jag för att köpa mat som är bra och lugnande för en orolig mage. Det blev fiskbullar med ris till middag, blä !

söndag 20/1 2008

Det här är helt underbart. Linnea har lösningen på alla prolem. Hon fixade så att jag fick låna Kennets bärbara dator, så nu kan jag skriva loggbok under den här sista veckan i Motala. Det underlättar extremt för mig! Tacktacktack Linnea, du är bäst<3 och Tack till Kennet ! Jag fick låna tre filmer av Linnea och Rasmus också så nu är det möjligt för mig att skriva den förbannade filmanalysen. Filmanalyser kan vara riktigt intressanta och rogivande att skriva men inte under tidspress och när det är ett måste. Som så mycket annat här i livet =) Det var en "hell of a day". Positiv benämning. Snygg sida jag fått va? Linnea fixade till den ;) Det känns som om jag missat att skriva ett vettigt inlägg på ett tag nu, men det här blir vettigt! Jag är.. glad.

Gruppbilden

Min middag bestod av snabbmakaroner i vitlökssås och ketchup, haha. Det var jättegott men jag är tyvärr fortfarande lite hungrig, hade varit trevligt att äta någonting köttaktigt till :P Men imorgon ska jag handla. Nu ska jag först och främst spara det här inlägget, sen ska jag stänga av datorn, diska, borsta tänderna, kissa, släcka lamporna, klä av mig och krypa ner i sängen, titta på teve, älska sängen (sov bara 4 timmar inatt), stänga av teven och somna. Det är min plan för ikväll! och det är en "hell of a plan" (positiv benämning) Godnatt världen! Imorgon ska jag jobba =)

"Jag ska doppa klubban i toalettstolen så den blir blöt och fuktig" - Rasmus, haha skojig du är.

Hemma med längtan

Det finns så otroligt mycket jag längtar efter just nu, jag sitter här och bara längtar. Visst är det skönt att längta med nu har jag väl ändå lite överbelasning i systemet.

Jag längtar efter..
  1. att loggboken ska bli färdigskriven
  2. sms + mobilpengar
  3. att blåsten har avtagit så att jag kan datorisera mig utan att bli avbruten av ständiga strömavbrott
  4. studenten och jag inte behöver plugga någe mer på ett tag
  5. att träffa och fira Linnea imorgon
  6. närhet tack ! :]
  7. att spela WoW
  8. att ha så sjukt kul att jag ramlar av stolen
  9. att längta och ha pirr i magen
  10. massamassa mer
  11. skolan och alla ni också, glömde nästan det :O

Busigt värre...

Nu har jag, Linnea, varit inne och bytt ut Johannas header. Busigt va?

Länk till min blogg finns i menyerna till vänster ;)

Johanna, du är bäst!

Lycka

Vackra Jansson

uddiludd.bilddagboken.se

Ibland blir jag så glad, speciellt en dag som denna.. Det var sol ute redan när jag vaknade så jag kastade i mig en macka och rusade ut med pappas kamera i högsta hugg. Här skulle fotas! Jag blir så lycklig av allt.. Fåglarna, solen, vinden, min sköna halsduk som var virad runt halsen. Jansson fick vara med på massa kort och sen tog jag med Mimsan ut på en promenad också, lite motvilligt från hennes sida, men jag tror hon njöt lite hon också. Ikväll ska jag åka tillbaka till Motala och min underbara praktik, ska bli skönt att åka tåg och buss, lyssna på musik. Igår spenderade jag dagen tillsammans med Linnea och Rasmus, och Oskar lite senare också. Vi tittade på National treasure hemma hos dom, sen åt vi Pizza hemma hos Linneas föräldrar och kollade klart på filmen där. Sen var det dags för bio! Vi såg National treasure, igen kan man tro, men det var den andra filmen den här gången. Den var bra :) Jag måste verkligen överväga hur jag ska lyckas betala igen allt som jag är skyldig till Linnea och Rasmus, dom bjuder mig på allt hela tiden, dom är för snälla. Gullemänniskor..

Bilddagbokstrassel

Varför fungerar inte bilddagboken för?

Nu blir jag vuxen snart, vänta bara !

Motalautsikt


Det här är utsikten från min dörr. Det här är vad jag ser när jag kliver ut på gatan från min lägenhet på morgonen. Det är underbart att bo i Motala, att bo själv. I början kändes det bara tråkigt och ensamt men man lär sig att tycka om det. Jag bor i centrum med 5 minuters gångväg både till buss och till affärer, och det tar fem minuter att åka till praktiken *skryter* det är lite skillnad från vad jag är van vid ^^ Lägenheten är nybyggd och jättefräsch och allt i den verkar komma direkt ur en IKEA-katalog, sängen är skön. Det är underbart att jobba på Motala djurklinik, den bästa praktiken jag någonsin haft! Jag stormtrivs =) Åsså är det ju också den första praktiken jag är själv på, det är otroligt skönt att få klara sig själv, PLUS att det är den första djurkliniken jag är på.. Djurklinik! Kan inte bli så mycket bättre. Det har gått åt otroligt mycket mobilpengar under den här vecken, ca 150 kronor =O haha. alla smsar alla vad det verkar. Det är som jag sa till Linnea, jag kommer bli en sms-galning..

"Dansa med oss, klappa era händer
gör som vi gör, ta några steg åt vänster
lyssna och lär, missa inte chansen
nu är vi här med caramelldansen"

haha. Linnea du är så bra. Imorgon ska jag gå på bio med Linnea och Rasmus, det ska bli jättekul. Äntligen lite kompisar efter en vecka utan! Eller inte helt utan förstås =)

I söndags tog det två år långa förhållandet mellan mig och Johan slut och det har gjort den här ensamma veckan helt olidlig om kvällarna, men vi klarar det här. Vi är starka! Jag är stolt över oss..

Nu åker jag, hejdå!

Kramar till alla!

Vinkar

Glömska

Ibland undrar jag om det var bestämt redan när jag föddes att jag skulle bli glömsk.. I förrgår fastade jag, från klockan 8 på kvällen till klockan 8 igår morse. Jag skulle nämligen ta ett kolestorolprov igen (vars provsvar jag länge kämpat för att få). Jag fick inte äta och INTE dricka. När jag var i köket på morgonen sprang mamma ner för att se att jag verkligen inte glömde. Jag blev sur och gormade om att det är väl klart att jag inte glömmer.. jag glömde (haha). När jag skulle göra i ordning saft som jag kunde dricka efter provtagningen satte jag flaskan till läpparna och drack för att smaka hur stark saften var. När jag berättade det för mamma gick hon i taket. Som tur var så sa sticktanten på sjukhuset att det inte gjorde någonting, att det var så väldigt lite jag hade druckit. TUR :P

När jag var liten drömde jag många drömmar om glömska, likadana många gånger. De handlade oftast om hur jag tagit med mig alla mina mjukdjur till skolan (då var dom ca 50 kanske) och glömde dom på olika ställen i skolan. Det resulterade i att jag febrilt sprang runt och letade, med svårigheter. En del mjukdjur hann bli stulna innan jag hittade dom och mitt i allt upptäckte jag ofta att jag glömt kläderna hemma också :O Det var hemskt..

Efter provtagningen åkte pappa och jag och handlade mat och sen tog vi några svängar på stan och uträttade lite ärenden. Sen mötte vi Linnea och Rasmus, så jag joinade dom och pappa åkte hem =) Vi lekte resten av dagen och hade massa skoj som vanligt, och tittade på Bridget Jones gjorde vi också. Den är verkligen mysig, den är den bästa av alla kärleksfilmer!

Idag har jag packat massa (tänker inte glömma nåt den här gången!), mamma hjälpte mig att gräva fram några väskor. Hon är nog den som mest tycker att min vistelse i Motala ska bli spännande, hon är så avundsjuk ^^ Nu ska jag spela WoW och sen ska jag lägga in lite musik på Mp3n också. Snart kan jag varken spela WoW eller blogga för snart bär det iväg till Motala ! Nu börjar jag tycka att det ska bli riktigt kul, både Carolina och jag ska ju bli vuxna nu :P hihi.

Lägenhet i Motala

Jaha, mamma och pappa påstår att "det var min vanliga tur" =) Det ringde en fastighetsmänniska från Motala för en timme sen och sa att en person hade hoppat av ett avtal om en möblerad etta precis, så jag fick den ! Den ligger väldigt nära praktiken, i centrum. Det kan inte bli så mycket bättre! nu börjar jag bli lite pirrig i magen^^ det känns lite läskigt men ändå, typ .. spännande. Jag måste planera vad jag ska ha med mig och allt det där.. Wish me luck =)

Lista med vilken datorn håller kvar mig vid datorn i ett järngrepp (åh jobbig mening)

Hur svarar du i hemtelefonen? Johanna
Hur svarar du i mobiltelefonen? Aaaa?!
Ringer det mycket till dig? Nej inte särskilt
Ringer du mycket? Nej inte särskilt
Vem ringde du senast? Hmm, emelie tror jag, om det nu var hennes telefonnummer :P
Hur mycket pengar har du? Så att det räcker iallafall
Senast kramat och när? Jessica för några timmar sen
Antal timmar sömn inatt? haha, den här natten? Somnar väl vid tre kanske och vaknar vid lunch :) så drygt 9 timmar, om jag har tur.
Sov du ensam? Jag har inte somnat än :P Men njae, jag kommer sova nästan ensam, har ju gosedjuren..
Vem sov du hos senast? Linnea :)
Vem sov hos dig senast? Hmm, Annika kanske? Om hon räknas
Vem vet mest om dig? Jag själv förhoppningsvis :)
Vem vet du mest om? Jag tror jag vet mest om mig själv
Vad ser du fram emot? Att skriva klart det här, komma ur datagreppet och gå upp och lägga mig i sängen och läsa
Vad vill du ha just nu? En tömning av blåsan kanske..
Vem hånar du? Just nu? ingen
Vem längtar du mest efter? Johan!
Vem vill du helst slippa? hemlis
Vem stör du dig på? om datorn är en vem så är det mitt svar
Vem vill du sova bredvid inatt? Pluto.. om vi ska vara realisktiska, men Johan skulle vara den mest optimala!
Vilken buss åker du oftast? Hmm, mässhallsbussen eller den till Forssjö.. eller möjligtvis den från Forssjö
Vilken årstid är det nu? Vinter
Anser du dig själv snygg? Ja speciellt utan kläder
Har du varit kär? Ja
Är du kär nu? Inga direkta fjärilar i magen men visst är jag kär<3 älskar gör jag
Är du en bra partner? Hmm.. lite oöppen kanske
Har någon varit otrogen mot dig? Nej, eller hur Johan?! ^^
Har någon varit otrogen mot någon , med dig? Nej det tror jag inte :)
Har du varit otrogen? Svar - nej
Brukar du oftast ragga eller bli uppraggad? Åh, hmm.. Jag vet inte, ragga är ett så fult ord^^
Pratar du fortfarande med personen du kysste senast? Inte konstant nej men ofta ja.
Vad åt du senast? Conjacsmedwurst
Är du polare med grannarna? Hmm, dom som bor tvåhundrasjuttioåtta mil härifrån? :) njae, inte ovänner iallafall, vad jag vet
Har du varit på ett party? haha, eh ja
Har du varit utomlands? nej :)
Var är dina syskon just nu? Lillasyster ligger och sover våningen över mig och storasyster är någonstans i Linköping får man väl hoppas
Vilken tid gick du upp imorse? typ 12?
Vad gjorde du kl 2 inatt? Åh, den är två nu! Jag svarar på en lista jag kopierade från Linnea minsann, hoppas det inte var copyright (a)
Vad är det första du gör på morgonen? Tänker "åh sköna täcke"
Vad ska du göra efter det här? stänga av datorn, gå upp, kissa, borsta tänderna och lägga mig i sängen och läsa

Datadag med snörvel och toarullar

Jaha, ännu en dag spenderad vid datorn, sjuk. Det ligger (/står?) toarullar över hela huset.. I morse krånglade The Sims 2 igen. Pappa försökte lösa problemet men vår dator är minst sagt ofrivillig att samarbeta :P Hans fruktlösa försök slutade med att jag satte mig och avinstallerade hela skiten när jag var uppstigen ur sängen, och sedan installerade om alla paketen på nytt, det tog hälften av eftermiddagen (gick upp vid lunch, som vanligt, dålig vana det där). Men när alla väl var installerade så fungerade det ändå inte att starta programmet :( efter mycket om och men lyckades pappa och jag klura ut att det var Året Runt-skivan som det var fel på, så den avinstallerades och sen gick det att köra :) Men som sagt har jag inte gjort annat än att sitta vid datorn idag. Slutade precis att spela WoW, man glömmer lätt tiden när man spelar det där spelet. Jag funderar på att gå och lägga mig och det tror jag att jag gör rätt i. Men lite Eragon ska jag läsa i sängen :) är mycket nära slutet nu, tror att jag kanske läser ut den inatt.

Mina rapar smakar conjacsmedwurst, och det har väl sina naturliga förklaringar^^
Mina fingrar luktar.. tjae, ostbågar. Och det har väl också sina naturliga förklaringar. Alltså, tro det eller ej, trots lukten vräkte jag i mig några dussin förut, smaken är ju iallafall okej. Det är inte av någon annan anledning som fingrarna luktar ostbågar!

RSS 2.0